Słodkie, zdrowe, owocowe :D

środa, lipca 03, 2013

Ricotta kakaowa na start!

Tym razem zaprezentuję, całkiem ciekawy eksperyment, połączenie serka Ricotta z tofu na słodko!
Pewnego słonecznego dnia, a był to dzień w którym miałam ochotę na recykling pootwieranych końcówek produktów, padło na serki : D
Pomysł szybko narodził się w mojej głowie, i tak powstało pyszne, lekko słodkie i obłędnie delikatne śniadanie ;).
















SKŁADNIKI:

połowa opakowania serka ricotta
7 kosteczek serka tofu
1 łyżeczka kakao
1/2 pomarańczy
1 łyżeczka syropu z agawy
















SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:
     Szybko, smacznie i nieziemsko przyjemnie. Czas zacząć preparowanie! Myjemy, przygotowujemy pomarańczkę, kroimy na mniejsze cząstki( spokojnie można wrzucić całą, jeśli ktoś ma ochotę). Mieszamy ricottę z kakao, jeśli jest już w domyślnym naczynku, dodajemy tam wcześniej przygotowane kosteczki z tofu, pokrojona pomarańczę i wszystko polewamy syropem~~    

           


                                                                   Przyjemnej degustacji!
Dagger

2 komentarze:

Unknown pisze...

awww ricotta! najwspanialszy serek :D

whiness pisze...

Ricotta <3 Uwielbiam ten serek.

Prześlij komentarz