Upalny środek nocy, a w myślach chłodny smak, cudownie jedwabistego kremu z dojrzałych awokado.
Smak przełamany kwaśną nutą żurawiny, na chwile obecną preferowana byłaby wersja żurawiny wprost z zamrażalnika.
POTRZEBNE INGREDIENTY:
2 dojrzałe awokado
3 łyżeczki kakao (aczkolwiek, jest to pozycja wedle własnej preferencji)
kubeczek jogurtu naturalnego
garść żurawiny
WYKONANIE:
Awokado należy pozostawić aby w spokoju dojrzały, tudzież jeśli są już w odpowiednim stanie można przystąpić do kolejnego kroku. Blendujemy awokado z kakaem. Opcjonalnie można dodać jakiegoś słodzidła( ta wersja jest akurat bez :D). Gotowy krem przekładamy do słoiczka i zostawiamy na przynajmniej godzinę do schłodzenia. Po tym czasie wyciągamy jakieś naczynko, nakładamy jogurt, krem i żurawinę i cudownie delikatny deser gotowy! Smacznego.
Dagger
sobota, lipca 27, 2013
Nocny post, dzienna dawka energi! Awokado czeko-krem z żurawiną
Autor:
Unknown
o
01:18
Wyślij pocztą e-mail
Wrzuć na bloga
Udostępnij w X
Udostępnij w usłudze Facebook
Etykiety:
desery
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
0 komentarze:
Prześlij komentarz